Un alt om

181a5472232b6dd6617a58f9ffa0b719

Astăzi recitesc ce scriam acum un an, doi, trei. Sau în urmă cu 4 ani, când am creat blogul. Şi ce străină îmi sunt! Cine eram eu atunci? Cine sunt eu acum? Un alt om. Acelaşi şi totuşi altul. Alte interese, alte preocupări, alt timp, parcă altă viaţă. Alte trăiri, alţi oameni în viaţa mea sau poate aceeaşi. Unii dintre ei s-au schimbat, la fel ca şi mine, alţii au rămas la fel. De unii m-am despărţit pentru totdeauna, pe alţii îi port încă în suflet deşi nu le-am mai vorbit de o vreme.

Trece timpul peste mine, peste noi. Trec anii, iar la sfârşitul fiecăruia dintre ei mai pierdem o parte din noi înşine şi mai câştigăm ceva totodată. Ne maturizăm, luptăm împotriva noastră să rămânem copii, adolescenţi, tineri, pentru că nu mai vrem să fim mari. Şi vine o zi în care ne întrebăm miraţi cine suntem. O zi că această, când eu arunc o privire printre rândurile vieţii mele şi-mi dau seama că toate lacrimile, toate nemulţumirile, toate frustrările şi neîmplinirile au avut sensul lor.
Într-adevăr, astăzi totul este plin de sens, de culoare, de iubire, de împlinire. Tot ceea ce în trecut părea important şi vital, acum îmi pare mărunt şi trecător. Pentru că azi sunt alt om, un om care se bucură pentru alte lucruri şi care are alte visuri de împlinit.

 Iustina Dinulescu

Un răspuns la „Un alt om”

  1. Foarte frumos Iustina.Mi se intampla si mie acelasi lucru.Ma uit la mine cea de acum si aproape ca nu ma recunosc in cea care am fost.Situatii neplacute ,ani ,am trecut prin toate si mi s-au parut de netrecut atunci .Si totusi am depasit anii aceia .Am cunoscut oameni ,i-am lasat un urma si apoi am cunoscut altii.Cu uni ,putini din pacate am ramas prietena ,altii au disparut ca si cum nu ar fi existat niciodata.Stiu ca am trecut prin toate la un moment dat ,dar acum am sentimentul ca a fost in alt timp si intr-o alta lume.Si mai stiu ca anii aceia m-au format ca om.Am devenit omul care sunt acum ,datorita tuturor oamenilor si situatiilor din ,,viata trecuta,,. Prietena mea cea mai buna ,omul care a fost langa mine 25 de ani imi spune ca nu ma mai recunoaste ,Uneori când stam de vorba imi spune ,,tu nu erai asa,,.Nu ,nu eram asa.Acum am devenit ceea ce trebuia sa fiu de la inceput ! Am devenit un om mai bun si mai intelept.Si totusi uneori ma uit in urma.Sa asternut linistea peste toate framantarile mele.Asa cum spui si tu ..Pentru că azi sunt alt om, un om care se bucură pentru alte lucruri şi care are alte visuri de împlinit.,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *