Verity, de Colleen Hoover

„Lowen este o scriitoare debutantă, cu mari dificultăți financiare. De aceea, când Jeremy, soțul celebrei autoare Verity Crawford, îi propune să completeze seria de romane pe care soția lui, grav vătămată într-un accident, nu mai este capabilă s-o ducă la bun sfârșit, Lowen nu poate să refuze oferta. Astfel, ajunge la reședința Crawford, cu intenția de a sta câteva zile – atât cât să caute prin haoticul birou al lui Verity orice notițe și posibile schițe de care ar avea nevoie ca să înceapă să scrie următoarele romane. Dar cu cât petrece mai mult timp împreună cu Jeremy, cu atât mai puțin se grăbește să plece. În biroul soției, Lowen găsește un manuscris ascuns. O autobiografie conținând marturii îngrozitoare, inclusiv adevărul din spatele evenimentelor care le-au distrus familia. Adevăr care, daca i-ar ajunge la cunoștință lui Jeremy, l-ar zdrobi complet pe tatăl deja îndurerat. Lowen decide să păstreze secretul despre manuscris, ingaduindu-i lui Jeremy să continue să creadă că Verity este nevinovată. Însă pe măsură ce sentimentele lui Lowen pentru tatăl și soțul devotat se adâncesc, ea începe să se întrebe dacă a nu-i dezvălui și lui ce-a aflat este în interesul ei.”

Dacă e ceva la care Hoover se pricepe bine de tot acela este echilibrul. Sunt puțini autori care reușesc să îmbine ingredientele unei cărți bune exact în dozele potrivite. În această carte am găsit acest echilibru despre care vorbesc și îmi place că de la un roman la altul, autoarea devine din ce în ce mai bună la asta. În Verity, atât personajele, tema, cât și modul în care se desfășoară acțiunea, replicile personajelor, suspansul și îndoiala la care ești supus la fiecare final de capitol, alternarea celor două planuri/perspective și scenele erotice care fac parte tot din semnătura autoarei fac din acest roman unul foarte bun.

Verity este personajul controversat al poveștii. Am avut atât de multe sentimente contradictorii în privința ei și am rămas cu ele până la final, tocmai pentru că autoarea a păstrat misterul și nu a dezvăluit întru totul adevărul. Da, cartea are un final deschis, care îți aruncă în aer toate teoriile și te lasă cu întrebarea aia enervantă „Care e adevărul până la urmă? Trebuie să-mi spui, nu ai cum să mă lași așa!!”.

„Indiferent de modul în care privesc lucrurile, este clar că Verity a fost maestră în manipularea adevărului. Singura întrebare care rămâne este: care adevăr a fost manipulat, de fapt?” – Sfârșit

Genial, nu-i așa? 😁

Povestea e relativ simplă și previzibilă dintr-un anumit punct de vedere încă de la început. Adică se știe că în final personajul feminin va rămâne cu personajul masculin, dar rămâne de descoperit cum anume vor ajunge din punctul A în punctul B. Ei bine, în romanul ăsta personajul cu adevărat principal dă și titlul cărții și este de fapt unul negativ. Verity…e altceva. Un personaj întunecat, uneori sinistru, plin de nuanțe și de substraturi, un personaj pe care îl găsești cu fiecare capitol tot mai înfricoșător. Să ajungi să-l și urăști înseamnă că autorul a făcut o treabă bună.

Povestea e următoarea: Lowen ajunge în postura de coautor al unei serii de succes scrisă de Verity Crawford, care din motive de sănătate nu își mai poate onora contactul. Ca să-i cunoască mai bine opera și să parcurgă notițele acesteia, Lowen este invitată în casa autoarei pentru a începe documentarea. Dar ceea ce descoperă ascuns în biroul lui Verity este cu adevărat șocant și neașteptat – o autobiografie brutal de sinceră și de detaliată, din care descoperim cu fiecare capitol parcurs o femeie cu totul diferită de imaginea pe care o aveau fanii și propria familie despre ea.

A fost Verity o psihopată sau nu? A fost ea în stare de toate lucrurile acelea oribile sau nu? Și-a meritat pedeapsa sau nu?

Am terminat cartea de două zile și încă mă bântuie întrebările astea, încă mă gândesc la tot ce a făcut Verity și la finalul tulburător.

Povestea de dragoste care se naște între Lowen și Jeremy e cumva în planul doi, dar nu mai puțin interesantă, deoarece umbra lui Verity pândește după fiecare colț, iar obsesia ei pentru Jeremy este de-a dreptul tulburătoare. Nu poți face abstracție de ea. Te acaparează complet și la un moment dat îți dă fiori.

Dacă nu ați citit până acum nimic de Colleen Hoover, Verity poate fi o alegere foarte bună pentru a-i da o șansă. Dacă vă place Colleen Hoover, Verity o să vă transforme în fani.

O carte foarte bună, care  își merită din plin laudele. Recomand!

Romanul a apărut la editura Epica Publishing, în colecția EpicLove și o găsiți pe Libris.

Rating Goodreads: 5/5*

Iustina Dinulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.