Viața – 44 de cuvinte

Viața înseamnă salturi în hăul durerii și zboruri pe culmile fericirii, pierderi și regăsiri, cuvinte și necuvinte, zâmbete de bucurie și lacrimi de tristețe, armonie și dezordine, gălăgie și tăcere, împlinire și dezamgire, apropiere și depărtare, dulce și amar, soare și furtună, putere și slăbiciune, încredere și trădare, bunătate și răutate, curaj și lașitate, iubire, iertare, îmbrățișări, săruturi, prietenie, aventură, tandrețe, credință, suflet, Dumnezeu, timp, copilărie, naivitate, oameni.  

Viața nu se rezumă doar la a fi fericit sau nefericit. Ea înseamnă mai mult de atât. Fiecare nouă zi este o nouă pagină albă din cartea pe care am primit-o cu toții cândva. Pagina de azi o putem păta cu lacrimile amare ale propriei dureri, iar pe cea de mâine ne putem desena zâmbetul. Și nu putem fi decât recunoscători pentru tot ce ni se întâmplă. În lacrimi sau zâmbind am mai scris un nou capitol. Am trăit.

 Iar fericirea… fericirea e doar un semn de carte pe care îl ascundem din când în când printre paginile vieții noastre.

© Iustina Țalea

4 răspunsuri la „Viața – 44 de cuvinte”

  1. Acesta este cel mai realist articol citit vreodata de mine….si acest blog este exact ceea ce am nevoie atunci cand sunt bucuroasa dar si mai mult atunci cand simt ca totul se darama in jurul meu.
    Aici ma regasesc si e locul unde simt ca nimeni nu asteapta nimic de la mine,unde pot sa citesc si sa ma linistesc si ma bucur ca pot sa zamesc!I-ti multumesc Iustina!!!

  2. viata este un dar pe care din ce in ce mai putini il apreciaza in adevaratul sens. viata a devenit superficiala, sau daca nu viata, atunci ceea ce facem in fiecare zi traita , nu mai este din suflet, nu mai este asa cum simtim in adancul sufletului. toti purtam masti si este cel mai tare acela care are masca cea mai buna. sinceritatea, respectul, bunele intentii fara a astepta altceva in schimb sunt undeva la finele cartii.

  3. Felicitari Iustina pentru tot ! Te-am urmarit de mult timp prin postarile facute de liliutz1969. De fiecare data m-ai surprins in cel mai placut mod . Sunt aspecte de viata, din viata ta, dar pe care majoritatea dintre noi le-am trait. Multumim ! O pagina foarte frumoasa plina de intelepciune. Sa fii iubita si fericita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.